Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Idioti nebo zločinci?

Už jsem se několikrát zařekl, že přestanu psát na blog politické články, protože to stejně nemá smysl, a že budu psát jenom povídky, které snad někoho aspoň potěší. Ale dnešní informace o strůjcích pařížského atentátu to změnila.

Má řečnická otázka v titulku se ovšem netýká islamistických teroristů, protože tam je odpověď jasná - to jsou zločinci nejhrubšího zrna. Má otázka se týká těch evropských politiků, kteří se stále ještě staví za podporu imigrace z islámských zemí.

Žádný soudný a zodpovědný politik totiž nemůže svou zemi a její občany vystavovat takovým rizikům, jako to dělají představitelé Evropské unie, Angela Merkelová a mnozí další - včetně některých politiků českých. Protože ta rizika, nebo spíš bezprostřední ohrožení Evropy a Evropanů, jsou nemalé.

Je zvláštní, že řadoví občané ve své většině dávno poukazovali na to, že migrační vlna může být využívána k bezproblémové infiltraci teroristů tzv. Islámského státu do Evropy. Politikové a hyperhumanisté to popírali. Teď se ovšem provalilo, že strůjci pařížských terorristických útoků sem přišli právě tímto způsobem, v řadách skutačných, ale i pouze údajných běženců. A není nejmenší důvod se domnívat, že byli poslední. A stejně tak není proč si myslet, že z nešťastných a evropským přijetím zklamaných, byť dosud neradikálizovaných běženců nevyrostou  v historicky krátké době teroristé jako vyšití!.

Už po několikáté tady odkazuji na Spojené státy, které za druhé světové války po napadení Japonskem nejen že žádné další Japonce do své země nevpouštěli, ale dokonce i své vlasdtní občany japonského původu z bezpečnostních důvodů internovaly ve střežených táborech. Bylo to humánní a politicky korektní? Jistě že ne. Ale bylo to nutné!  A ptám se proto, jak je možné, že USA, neustále nám dávané za vzor, v tomhle směru nenásledujeme? A jak to přijde, že nám Bílý dům dokonce dává "lekce" v humanitě?

A tak se vracím ke své úvodní otázce. Jsou evropští politici mentálně postižení, nebo jsou účastníky nějakého dosud neidentifikovaného zločinného spiknutí?

V prvním případě by měli být odvoláni ze svých funkcí pro neschopnost je vykonávat a následně by jim měla být poskytnuta odborná lékařská péče.

V tom druhém případě by měli být  - spolu s islamistickými teroristy, které do EU vpustili - postaveni před soud. A nemuselo by to být zrovna v Haagu ani v Paříži  V Norimberku mají se soudy nad válečnými zločinci také své zkušenosti.

Autor: Jaroslav Čejka | středa 18.5.2016 10:57 | karma článku: 37,73 | přečteno: 1280x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik