Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je Evropa zralá na stanné právo?

Od mládí jsem přesvědčeným odpůrcem trestu smrti. Zejména pro jeho možné politické zneužití a nebezpečí justičních omylů. Ale islámský terorismus můj odpor k trestu smrti - alespoň dílčím způsobem - změnil. Oko za oko, zub za zub!

Lidský život teroristů nemůže být posvátný. A boj proti terorismu nemůže být úspěšný bez vyloučení teroristů z humánních zásad demokratické společnosti. Což asi nepůjde bez vyhlášení celoevropského stanného práva, rychlého vynášení a bezodkladného provádění drakonických trestů nejen za dokonané vraždy, ale i za za pouhé vyzývání k teroristickým činům, jakož i prokázanou radikalizaci a nelegální ozbrojování.

Já vím, že to někomu může nepříjemně připomínat stanné právo vyhlášené za protektorátu Böhmen und Mähren Němci po atentátu na Heydricha, ale je tu drobný rozdíl. Němci nás okupovali a tyran Heydrich chtěl Čechy (a nejen je) jako národ zlikvidovat. Z přizpůsobivých nadělat de facto otroky a ty nepřizpůsobivé vystěhovat někam do ruských stepí či na Sibiř. Evropané však islamisty neokupují, naopak, to islamisté se pokoušejí nenápadně, krok za krokem okupovat Evropu. Evropané nechtějí muslimy obracet na svou víru, dlouho jim nevnucovali své životní hodnoty a ani z nich nedělají své otroky, nýbrž pouhé gastarbeitry, a těm, kteří na ně nechtějí pracovat, zatím nehrozí žádný násilný "odsun", ale jen poměrně štědré sociální dávky.

Nechci vypadat jako teta Kateřina ze Saturnina, ale jedno staré přísloví tu citovat prostě musím: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne!"

Pokud vedení EU nenajde odvahu k vyhlášení celoevropského dílčího stanného práva, rozpadne se Evropská unie jako bělostná kostka cukru politá agresivní žíravinou!

 

Autor: Jaroslav Čejka | pátek 21.4.2017 8:28 | karma článku: 34,70 | přečteno: 1005x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik