Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokrytectví non plus ultra

Historie se opakuje, ne že ne. Akorát že ve věci přijetí odvolání, které vystřídalo avizovanou demisi, tlačí místo Gottwalda na Beneše Sobotka na Zemana. A Babiš není Vanish. Slogan "Skvrn a špíny se zbavíš!" v politice nefunguje.

Pokud jde o Babiše a jeho "zneužívání" vlastních médií, dělá jen to, co dělají de facto všichni. ODS svého času zneužívala svůj deník Telegraf a ČSSD Právo lidu, ale jako mizerní podnikatelé přivedly obě strany své deníky zu grunt. Česky řečeno na mizinu. O využívání Haló novin jejich vlastníkem KSČM snad ani nemá smysl mluvit. Komu slouží Právo, vlastněné a řízené exkomunistou Porybným, se lze jen dohadovat, ale určitě ne malým rybám... A Česká televize? Ta slouží pravici - kontinuálně a statečně.

Stačí si vzpomenout na polozapomenutou Kubiceho zprávu a její únik do médií zorganizovaný před lety těsně před volbami politiky ODS!

Opakuji - všichni naši politici zneužívají média, která vlastní, nebo na která mají vliv. Celá zastupitelská demokracie je totiž totálně prohnilý a nefunkční systém. Kdyby byla bývala po listopadovém převratu z roku 1989 zachována Národní fronta jako svazek politických stran a společenských organizací bez nějaké "vedoucí síly", zato však i s církvemi, svazek, který by zahrnoval subjekty s určitou minimální členskou základnou, obdobou volebního kvóra, stačilo by v pravidelných intervalech obměňovat zákonodárné sbory přímým delegováním zástupců členských organizací NF podle klíče vycházejícího z počtu jejich členů, nebo z příslušné daňové asignace. Ušetřilo by se za volby a volební kampaně a eliminovaly by se nejen podobné skandály a nechutnosti, jakých jsme pravidelně svědky, ale i možná rizika demokracie přmé.

Jenže po roce 1989 se nejen vylila z vaničky špína a s ní i nepovedené a nemilované normalizační dítě, ale vanička se pro jistotu vyhodila a byla nahrazena rybníkem plným bahna, jakož i líných a nenažraných kaprů, pro zachování zdání demokracie občas proháněných dravými štikami, ve skutečnosti ovšem požírajícími drobné karásky, plotičky a rybí potěr.

Není už náhodou na čase jim ten rybník vypustit, vybagrovat bahno, zrekonstruovat hráz i bezpečnostní přeliv a začít znovu? S čistou vodou a chladnou hlavou?
 

Autor: Jaroslav Čejka | středa 10.5.2017 14:36 | karma článku: 35,38 | přečteno: 1202x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik