Za divadlo ve Sněmovně mohou ruští hackeři!

Přiznávám, že jsem tu spojil dva dnešní titulky v jeden. Ale má to svou logiku. Ruští hackeři prý stojí za dezinformacemi kolem Kataru a tak posílili naše směřování z Východu na Západ. Tedy aspoň pokud jde o kožešiny a chov norků.

A naši páni poslanci, resp. dámy poslankyně se kvůli kožichům, kožešinám a jejich nositelkám pohádali do krve. Která nosí pravou lišku, která umělého norka (o kozách naštěstí nebyla řeč), která zavrhuje týrání kožešinových zvířat na chovných farmách, která je omlouvá a která lišky a jiné predátory v přírodě sama střílí...

Naši ochránci zvířat jsou ovšem před zákonodárci vždycky o pár koňských délek napřed. Bylo tomu tak před lety v Pardubicích, kde demonstrovali proti týrání koní, a bylo tomu tak i v době historicky nedávné, kdy ilegálně vypouštěli norky z chovných klecí do volné přírody. Nejinak tomu bylo také v povodí říčky Olešky na Semilsku.

Ve volné přírodě ovšem norky už nikdo nekrmil (aby z nich po usmrcení stahoval kůži), a tak ti nádherní malí predátoři začali z hladu ddecimovat rybí obsádku v českých pstruhových vodách. Především tedy pstruhy potoční a lipany, v Čechách a na Moravě už tak dost ohrožené chráněnými volavkami, vydrami a kormorány.

Ty "ochránce" bych nejraději stáhl z kůže místo oněch norků. A dámám poslankyním bych dal s chutí na zadek hadičkou od hustilky - podobně jako hrdina Postřižin své Maryšce.

Mimochodem, víte, proč nejsou všichni živí tvorové na Zemi vegetariáni? Protože to už by tu dávno žádná vegetace nezbyla.

Poslední dobou mám pocit, že ze Západu k nám přichází jedna pitomost za druhou. Někdy to však bere záhadnou oklikou přes Blízký Východ.

Autor: Jaroslav Čejka | středa 7.6.2017 13:52 | karma článku: 30,01 | přečteno: 635x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik