Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemanův projev a reakce na něj

Jak to stručně shrnout? Spolek padlejch holek si může vykřičet hlasivky, že už s nimi nikdo nechce jít ani zadarmo, zloději křičí: "Chyťte zloděje!" a zemský škůdce "páter Vyklouz" Daniel Herman? To už je chucpe non plus ultra.

Mám rád lidi, kteří neztrácejí smysl pro humor, ani když jim teče do bot. Ale k takovým představitelé našeho slavného "demokratického bloku" evidentně nepatří. Po vánočním projevu prezidenta republiky se jim viditelně rozlila žluč v těle. Někteří lidé se jich teď na různých diskusních fórech ptají, co vlastně chtějí slyšet, co by je uspokojilo.

Ale to jsou špatně položené otázky. Správná otázka by byla taková, která by se neptala co, ale kdo. Na takovou otázku by se odpovídalo velice snadno: Třeba prezident typu pana Drahoše. S falešnými brýlemi, falešným úsměvem, bez vlastních politických názorů, zato s neobyčejným citem pro to, odkud vítr fouká a kam by se s ním v plachtách dalo doplout. A navíc se starou kamarádkou Angelou Merkelovou, se kterou se k sobě hodí i v tom, že oba mají smysl pro humor jako násypná kamna na brikety.

Stejně je to zvláštní. Národ, který je proslulý svou láskou k pivu a smyslem pro humor, chtějí reprezentovat skoro samí suchaři.

O Vánocích mi udělala radost tajenka jedné z křížovek, které jsem luštil v rámci prevence Alzheimerovy choroby. Byla ryze volební. Na průvodní ilustraci sledují štamgasti v hospodě televizi s volebními výsledky, načež jeden z nich říká: "Tak mezi novými poslanci jsou taky dva Japonci: Okamura a Sorryjako."

Tomu říkám český humor! Takový beru, ať už si utahuje z kohokoli. Ale ten je představitelům "gangu čtyř" - pardon, chtěl jsem říct demokratického bloku - totálně cizí. Na takový prostě nemají, ani kdyby se rozkrájeli. Ti jsou politicky tak korektní a sterilní, že by si mohli způsobit i neprůchodnost střev.

Pozor na to!

 

Autor: Jaroslav Čejka | úterý 26.12.2017 17:42 | karma článku: 44,33 | přečteno: 3506x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik