Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J83a63r49a 56R54a65n69k

25. 7. 2016 3:27

Ani snad ne, nejak k tomu bylo naslapnuto jiz koncem 60. let, ale to se u nas nesmelo o tom psat. 40 let zaspanych a tak se ted stale starsi generace divi a nemuze si zvyknout. Prestoze se u nas ti teroriste trenovali;-)

0 0
možnosti
JL

Vas rozbor globalizace ma mnoho 'trhlin', pane Cejka. Je postaven na pohledech obcanu ziskanych z 'mistnich' zdroju. Hovorim zde o vasem vysvetleni tech ctyr bodu. Povrchni, bez znalosti zakladni vidiny teto integrace. Hlavne ten ctvrty bod. To je ukazka neznalosti podstaty tohoto bodu. Tato 'integrace' tedy jinak 'globalizace' je ukazana na vyvoji Japonska po WWII. Specialne pohleden dnesnim na auto prumysl. To stejne se deje i v jinem odvetvi. Korea po Japonsku, potom China a mnoho dalsich zemi ve svete. U Chiny priklad firmy 'Lenovo'.je ukazkou teto globalizace. Ve vsech ctyrech bodech.

Nebudu zde jmenovat jen uspesne. Mnoho se jich daleko nedostalo. Priciny ruzne. Ale cesta byla otevrena vsem, kdo se chteli teto globalizace zucasnit.

Pro vas, pane Cejka i ukazka ceskeho snazeni na 'globalizaci', kdy toto slovo jeste nebylo znamo. Batovy podniky v obdobi 30 let minuleho stoleti. Dekuji za pozornost.

0 0
možnosti

Pane Limo, globalizace je už hodně starého data, jenomže v minulosti se tak nenazývala. Patří do ní jak zámořské cesty a objevy, tak mezinárodní obchod, kolonializace a pozdější vývoz kapitálu do "osvobozených" zemí s levnou pracovní silou. To by bylo na velkou studii, pro kterou tu není prostor a na kterou mi nestačí znalosti a síly. Mně šlo především o tu poslední fázi - import gastarbeiterů (ale i kvalifikovaných pracovníků) do vyspělých zemí a zejména pak do Evropy, maskovaný "ušlechtilými" ideály multikulturní spoolečnosti a pomoci uprchlíkům z islámských zemí rozvrácených mimo jiné i tzv. vývozem demokracie.

0 0
možnosti
MK

Zdá se, že my diskutující, máme už jasno a co si tady píšeme, je jen opakování skutečnosti. Čili v tomto směru už není třeba hloubat. Je tedy potřeba KONAT. V tom je to jádro pudla. Pojďme se bavit o tom, CO SE DÁ DĚLAT. Z hlediska obyčejného občana. Kudy vedou cesty nátlaku na naši reprezentaci. Bod číslo jedna je psaní těchto blogů - nejsou zbytečné, čte je spousta lidí, včetně našich politiků. Bod číslo dvě je hromadně atakovat naše poslance v EU, v parlamentu, v zastupitelstvech obcí, v televizi, ve vládě a pod. Každý by si měl sehnat seznam adres. Když na tato místa budou chodit tisíce mailů, bude to mít vliv (přinejmenším zastrašující). Bod číslo tři je se zůčastňovat všech dostupných demonstrací a diskusí (musí nás být vidět). Bod číslo čtyři je přidat se do některého antiislámského hnutí nebo strany (nabízím následující, kde jsou slušní lidé: Blok proti islamizaci (bez Konvičky) a Úsvit). Kdo má další nápady?

0 1
možnosti
JR

J17a18r25a 68R32a16n32k

25. 7. 2016 3:45

Pridat se do nektereho antiislamskeho hnuti8-o?Proc ne zrovna ke KKK?A k cemu Vam to madam bude? Ze se stejne nic nezmeni, ze sice budete chodit s pani Hrindovou po meste a delat rozcilenou matku a 50% rozumnych lidi si bude klepat na hlavu a ptat se, jestli jste nezapomely na rychlo spichnout nejake opratky a sibenicky? Muzete mi odpovedet, co se zmeni? Ani bonmoty nepomahaji. Chce to proste slusnou vladu a hlavu statu a poradne imigracni zakony, proti kterym se nikdo nemuze odvolat. Je mozne skutecne trpicim, ty jste asi nikdy nevidela, tv zrejme prepinate a nebo BBC vubec nemate, ale jsou jich tisice, mezi temi volit, kterym dat povoleni k pobytu, azyl se nikomu nedava okamzite. Koncim, na Vas prispevek bych mohla psat hodiny, ale zbytecna ztrata casuRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik