Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma.

Zmínil jste havíře trpící silikózou. Podotýkám, že silikóza není proces dospívání u děvčete, ale zaprášené plíce převážně křemičitým prachem. To pro ty, kteří pojem neznají. Po několika letech v podzemí se to začne projevovat, ovšem nebylo možné takové horníky poslat pracovat někam do lesa, protože by pod zemí neměl kdo kopat. Proto je do invalidního důchodu posílali, až když začali kašlat krev, tedy v nejvyšším stadiu. Krom toho byla u horníků častá vazoneuróza a další choroby. Mnozí si k tomu ještě přidávali alkohol a cigarety. Výsledek byl kratší průměrný věk, což se samozřejmě nezveřejňovalo.

1 0
možnosti

Klasická švejkovina. Jak soudruh přechytračil soudruha a byl z obliga.

A jaké je z toho morální poučení? kdyby režim dodržoval to, k čemu se sám zavázal,

nemohla by vzniknout Charta 77.:-)

2 0
možnosti

Do této chvíle tu vstupovalo diskuse (s výjimkou Jiřího Řezníka) jen pár rozených kádrováků, kteří by si nezadali ani s těmi kovanými z 50. či 70. let. Bavit se s demagogy nemá ovšem smysl, takže se sem už nebudu vracet. Obcujte si, pánové, mezi sebou a se sobě rovnými! :-)

1 0
možnosti

Nelze srovnávat lustrační zákon na straně jedné a vyhlašování kolektivní viny například Rusů za rok 1968, Němců za léta 1933-1945 nebo Romů za ten způsob života, který značné procento z nich vede.

Ne každý Rus schvaloval Brežněvův zásah ze srpna 1968, ne každý Němec byl fašista, ne každý Rom se vyhýbá práci. A Rusem, Němcem nebo Romem se člověk rodí a nemá v podstatě na vybranou.

Avšak každý, na koho se vztahoval nebo vztahuje lustrační zákon, se do té situace dostal na základě vlastního rozhodnutí. Nikdo se nenarodil jako okresní tajemník KSČ. Tím se každý takový člověk stal na základě vlastního přičinění.

3 1
možnosti

Jistě. Tak se vypracoval i Dubček do funkce prvního tajemníka ÚV KSČ a pak zahájil obrodný oroces pražského jara 68 a Gorbačov do funkce generálního tajemníja ÚV KSSS. Pak spustil perestrojku a umožnil následující vývoj v zemích VS. Takže i tajemníci by měli být posuzování podle svých činů a jejich motivací a ne podle principu kolektivní viny. O těch nešťastnících, kteří byli k podpisu spolupráce s StB čast donuceni vydíráním ani nemluvě.

1 0
možnosti
Foto

Již úvod prozradí, co je osoba zač. Arogance moci, buržoázní demokracie, zdrojem moci není lid, ale peníze. Tohle se rvalo do mé hlavy ve škole v době komunismu.RvRv

2 1
možnosti

Máte recht. To dneska se dětem rvou ve škole do hlavy onačejší pravdy, že ano? :-)

1 0
možnosti
Foto

J31a13k92u94b 96R63o80t28h

4. 1. 2017 11:53

Propásl jste možnost mlčet. Antichartu jste údajně nepodepsal, zato jste se stal hlavním kulturtrégrem KSČ. Což dodnes okecáváte, nicméně pamětníci vědí.:-/

3 3
možnosti

Jasně, pamětníku, statečný motorkáři v kůži, absolvente Gorkého univerzit života a někdejší účastníku jakéhosi pokusu o puč v Pražské židovské obci, z vašeho neustále stejného poukazování na mých devět měsíců v oné funkci, během kterých jsem mj. podepsal uvolnění tzv. trezorových filmů do kin, pomohl mnohým zakázaným autorů do edičních plánů nakladatelství či dramaturgických plánů divadel, je mi už opravdu jenom k smíchu. Co jste kdy udělal pro někoho vy? Jaká užitečná práce stoj za vámi? Jen trapné žlučovité výlevy. Můžete psát dál, jako obvykle už na vaše nenávistné útoky reagovat nebudu :-)

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS