Sobotkova nastavovaná kaše

Vládní šéfkuchař pan Sobotka je expert na politické guláše typu vládní koalice. Jeho speciality se však už trochu přejedly, jak nasvědčuje odliv voličů jeho kuchyně. A tak nám naservíroval něco onačejšího - nastavovanou kaši!

Nejprve zadělal na demisi vlády, ale dříve než ji stačil naservírovat, trochu se mu připálila, na což ho jako první upozornili jeho vlastní chovanci. Osladil ji tedy prohlášením, že demisi podá až v druhé polovině května, tedy po ledových mužích. Vzápětí však pocítil na krku ledový stisk rukou svých spolukuchtíků, kteří se hned začali přetahovat o jeho šéfkuchařskou čepici a zlatou vařečku. A tak se pokusil nechutný odér kucmochu, který si zavařil, překrýt tím, že obsah svého politického hrnce zčásti vylil na smetiště dějin a zčásti zředil odvoláním ještě nepodané demise a přidal návrh na odvolání svého zástupce - takto držitele jedné michelinské hvězdy i řádu zlaté vařečky. A nastavovaná kaše byla hotová.

Jenže ouha! Jeho různými kuchyněmi protřelý zástupce si pospíšil do hradní jídelny a varoval nejvyššího ochutnávače, aby ten politický blaf nežral.

A vrchní ochutnávač? Řekl, že nehoří a že si nechce horkou kaší spálit svůj gurmánský jazýček. Že si dá napřed v Číně pár černých vajec, vlaštovčích hnízd, kachen na medu či bambusových výhonků a až se vrátí, tak se uvidí.

Jan Kozina kdysi dávno vyzval Lomikara na Boží soud. Do roka a do dne. A Lomikar se pak soustem, které si neuváženě ukousl, zalkl.

No, uvidíme, milé děti, jestli si náš vládní kuchtík taky neukousl větší sousto, než jaké je schopen pozřít a ve zdraví strávit. A nebudeme ani muset čekat celý rok. Necelých šest měsíců bude stačit. Protože pak budou volby.

A hin sa ukáže!

Autor: Jaroslav Čejka | úterý 9.5.2017 12:47 | karma článku: 35,72 | přečteno: 1181x
  • Další články autora