Sebevražedné sklony senátorů

Nemyslím tím sebevraždu fyzickou, ale politickou určitě. Protože jak jinak si mají voličí vysvětlit, že senátoři za ANO odmítají požadavky KSČM ohledně vojenských misí a že senátoři za STAN chystají ústavní žalobu na prezidenta?

Komunistické požadavky na nezvyšování počtu našich vojáků v zahraničí totiž rezonují s názory nemalé části voličské základny napříč politickým spektrem, takže případný konec Babišovy vlády v demisi, který by s vysokou mírou pravděpodobnosti přinesl i předčasné volby, by také mohl znamenat výrazný propad volebních zisků hnutí ANO nejen ve volbách do Poslanecké sněmovny, ale i v příštích volbách do Senátu.

A nesmyslná snaha podat ústavní žalobu na Miloše Zemana s odůvodněním, že jeho nepřesné výroky o "novičoku" v ČR znamenaly bezpečnostní ohrožení státu, mi svým způsobem připomínají slavný výrok Vlasty Buriana ve filmu Anton Špelec ostrostřelec, že císař pán není vůl, že je korunovaný...

Neměli by nám slovutní senátoři STANaři - ranaři nejprve vysvětlit, jak Miloš Zeman naši bezpečnost ohrozil? A u koho? Že by nás někdo chtěl za trest vyloučit z NATO? Nebo že by nás uražená Velká Británie, která dodnes nesvedla přesvědčivě dokázat, kdo a čím to vlastně exagenta Skripala a jeho dceru otrávil (novičok to byl sotva, to by byli oba už dávno po smrti), chtěla vojensky ztrestat za podlou zradu, která se blíží té její mnichovské?

Senátoři za STAN ovšem dobře vědí, že takovou žalobu Senátem neprotlačí, i kdyby všichni synchronizovaně tlačili jako Vladimír Menšík, když v dětství ve škole napodoboval slepičku, která snáší vajíčko. Dopadnout by to však mohlo stejně, tedy snesením něčeho jiného, a oni by také mohli v historicky krátké době dosenátorovat.

Nebo že by za tím vším byly osobní ambice někdejšího levicového politika a odborářského bosse, dnes předsedy senátu Milana Štěcha, který se podle některých - a obvykle dobře informovaných - zdrojů třese na funkci prezidenta republiky jako špatně sestydlý sulc? Možná že nemá nervy čekat na konec Zemanova volebního období, protože mu na záda dýchá (nebo spíš funí) nejeden jeho bývalý "přítel" z vedení ČSSD.

Ale ať ja to, jak chce, jen aby všichni nedojeli na svoje chucpe! A s nimi třeba i celý národem poříliš nemilovaný a pouhou hrstkou voličů zvolený Senát České republiky!

Autor: Jaroslav Čejka | čtvrtek 17.5.2018 15:03 | karma článku: 37,54 | přečteno: 989x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik