Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pěknej ptáček pan Hamáček!

Není ovšem sám. Ani v EU, ani v ČR. Politiků, kteří by rádi mistrovali jednotlivé členské státy EU a jejich demokraticky zvolené představitele, je, jak se hezky česky říká, hafo. Držitelé jediné pravé pravdy berou kdekoho hákem.

Zato sebekritika jim nejde ani trochu. Jean-Claude Junker, Angela Merklová a Emmanuel Macron (s Donaldem Tuskem, Martinem Schulzem a dalšími západoevropskými politiky v závěsu) začínají připomínat církevní koncil v Kostnici, který poslal v roce 1415 na hranici Jana Husa a o rok později Jeronýma Pražského, čímž de facto odstartoval husitskou revoluci.

Představitelé EU jsou vysloveně alergičtí na jakoukoli kritiku své politiky multikulturalismu a absurdní politické hyperkorektnosti, kterou nadbíhají kapitálu a jeho rostoucí potřebě levných pracovních sil. Velké korporace a jejich akcionáře vůbec nezajímá, že mezi imigranty se najde sotva deset procent lidí schopných a ochotných pracovat v jejich továrnách či na jejich stavbách, a že o zbytek se musí postarat státy, které je přijaly.

Konec konců, vždyť při nejhorším bude jistě stačit zvednout Dánům, Francouzům, Holanďanům, Němcům, Norům, Valonům, Vlámům či Španělům a Švédům daně či odvody na zdravotní a sociální pojištění. Vždy a za všech okolností disciplinovaní Němci půjdou jistě rádi příkladem a bez reptání to přijmou. Snad až na nějaké ty křiklouny v Saské Kamenici či jinde na území bývalé NDR, kde na průměrný německý plat (v přepočtu 95 000 korun) "osis" ještě dlouho nedosáhnou.

To naši europoslanci byli nerozhodní jako ta panna v máji. Dát či nedat? Tedy svůj hlas na podporu odsouzení protiimigrační politiky Viktora Orbána. No, někteří ho dali a někteří ne.

Ale pánové Hamáček a Poche mají jasno. Ti drží s Bruselem basu a kašlou na voličskou chasu.

Jen aby jim to ta chasa už brzy nespočítala ve volbách!
 

Autor: Jaroslav Čejka | sobota 15.9.2018 14:23 | karma článku: 42,12 | přečteno: 1688x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik