Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chraň nás, Pane, před malými škůdci!

Zaujal mě ironický článek J. Dvořáka "Proč premiér podá demisi až po neděli", a to natolik, že nedokážu odolat a pokusím se o vlastní pohled na "chvilkové milionáře", přestože jsem si takové věci už před nějakou dobou zakázal.

Osobně si totiž myslím, že Andreje Babiše neporazí žádná demonstrace, tedy ani ta chystaná na Letné, a možná ani kauza Čapí hnízdo. A je mi líto řadových "chvilkových milionářů", kteří sehrávají roli komparsu v politické hře typu" letadlo", na které vydělávají jen její zakladatelé.

Porazit Andreje Babiše může jediná věc - inflace vyšší než je zvyšování důchodů a mezd. Až budou brambory dražší než lilky, cibule dražší než ananas, vepřové než tofu, obložené chlebíčky než suši, máslo než margarin, pivo než mléko, mléko než džusy a chleba než popcorn a až důchodci, dělníci, nezaměstnaní a samoživitelky nebudou mít na chleba z máslem ani na brambory na loupačku,  Babišova vláda padne a novou bude možná stavět nějaký nový Napoleon, Stalin, Hitler či jiný zamindrákovaný prcek, ze kterého brzy vyroste velikášský Vůdce.

Tipoval bych totiž, že bude malé postavy, ale ohnivých a zježených vlasů a brady připomínající pšeničné strniště, protože černé i blond patky do čela a černé i prošedivělé kníry a bíbry tu už byly. Teď jde jen o to, aby se pak neježily vlasy hrůzou i nám obyčejným lidem.

Takže svůj miničlánek, nebo spíš pouhou glosu, končím malou modlitbičkou:

 

Chraň nás, Pane, před malými škůdci,

z nichž až příliš často rostou velcí vůdci!

I když hrají šlágry opojné a vzletné,

nedopusť by vzešly nové lágry z Letné!

Autor: Jaroslav Čejka | sobota 22.6.2019 11:44 | karma článku: 36,61 | přečteno: 1091x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
BLOG UKONČEN!

(Autorovy nejlepší prozaické blogy vyšly v knize Magická setkání -s podtitulem Puzzle story - v nakladatelství KMEN.)

Seznam rubrik