Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Podle mého jste použil argumentační faul, když jste jako protiklad slova rozdělování zvolil pouze sjednocování, případně spojování. Kdybyste zvolil jako protiklad slovo nerozdělování, hned by se ukázalo, o co jde těm, kteří kritizují Zemana za to, že rozděluje společnosti. Lidé netouží dle mého mínění zase až tak moc po sjednocení, ale nechtějí prezidenta, který proti povzbuzuje několik skupin k vzájemné nenávisti. Já také spíš píšu, že Zeman sjednocuje své stoupence proti svým odpůrcům.

Kdybyste však použil slovo nerozdělování, už byste těžko mohl psát to s tím Napoleonem, Hitlerem, Stalinem atd., protože by se to hodilo spíš na Zemana, když sjednocuje své spojence proti odpůrcům. Tohle přece dělali diktátoři.

Nerozdělovat českou společnost se nejvíce podařilo TGM a problémy měl tam, kde se pokusil sjednotit Čechy a Slováky do jednoho národa, kterým nikdy nebyli, spojit Němce s Čechy a Slováky s Maďary.

Jinak máte samozřejmě pravdu, že se nikdo nezavděčí všem. Kdyby ale Zeman ty, co dnes stojí proti němu zbytečně neosočoval a nenapadal, nechoval se přitom tolik arogantně a samolibě, byli by spíš ochotni ho tolerovat.

Navíc on je v pozici, kdy nic z toho, co jsem teď popsal, nemusí dělat. Jenže on má své ambice a řekl bych značně nezřízené. ;-)

1 1
možnosti

Ano, Miloš Zemam své ambice jistě má, stejně jako je měl před ním Václav Klaus a před tím zas Václav Havel. To se u politiků jaksi musí předpokládat. Ale s tím osočováním a napadáním je to stejné jako s otázkou, co bylo dřív - jestli vejce nebo slepice. Moje paměť mi napovídá, že s osočováním a napadáním si začali Zemanovi odpůrci. Pravda, paměť je selektivní a často selhává, ale ať dělám, co dělám, nemůžu si vzpomenout, že by Zeman nebo jeho příznivci někdy házeli na své odpůrce vejce, ukazovali jim prefabrikované červené karty, nebo je zpodobňovali jako trus na pět. A pokud jste viděl britský film Dítě Bridgit Jonesové, nemohlo vám uniknout, že těch pussynek, které si Zeman dovolil pojmenovat jedním z významů jejich názvu, jenž si daly právě pro tu dvojsmyslnost, mají i v Británii plné zuby :-) Jinak si myslím, že kdyby někdo uspořádal soutěž v rozdělování a nerozdělování společnosti mezi V. H. a M. Z. (na základě jejich výroků, slibů a skutečných výsledků), skončilo by to nejspíš nerozhodně. Ale na molu soutěže Mister World by samozřejmě zvítězil na celé čáře Václav Havel. Byl fotogeničtější, měl nesrovnatelně větší charisma, nesplnitelnými sliby nešetřil a šlo mu hlavně o světový mír, jak dokázal i likvidací čsl. zbrojního průmyslu. Ale mimochodem, za nejelegantnějšího státníka světa byl kdysi v USA vybrán i Antonín Novotný. A za osobnost roku Adolf Hitler :-(

6 0
možnosti
Foto

Zeman cílevědomě rozděluje národ a jde si pouze za svým egem.

Takových osobností zná historie mnoho.

Tím jsem exaktně dokázal tvrzení v první větě.

2 3
možnosti

To je váš názor, na který máte samozřejmě právo. Ale zdá se, že jste s ním v menšině. Ani to ovšem nemusí ještě nic znamenat :-)

4 0
možnosti
RH

Prezident je úřad, který zastupuje stát. Není to léno, které padá zvolenému člověku do klína, aby na něm byl neomezeným pánem.

4 1
možnosti

A on je u nás někde někdo něčeho neomezeným pánem? Nevšiml jsem si. Možná v ekonomice vlastníciu největších firem. Ale i ti se musí nějak vyrovnat s platnými zákony, které jim jdou ovšem v lecčems na ruku.

1 0
možnosti
MN

;-D;-D;-D;-D Venkovský levičák, by řekly kavárenské elity :-)

1 2
možnosti
DB

máte pravdu v tom ohledu , že nejde spojit všechny lidi....ale je možné jich spojit..názorově většinu....asi tak jako lidé pochopili časem Newtona a i EINSTEINA....nebo i to, že Země obíhá kolem slunce..i když církev tvrdila jinak a i za opačný názor vraždila.....nakonec stejně vyhraje logika.... jen to trvá....právě pro to, že ne všichni mají IQ kolem 140....

0 2
možnosti
SB

To, co uvádíte jako případy, je zcela z jiného soudku.

Newton nebo Einstein pracovali v oborech, které nepodléhají názorům a emocím. Prostě fyzikální zákon buď platí, nebo neplatí. Nic mezi tím není.

Politika je něco jiného.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS